icon face normal

icon instragram normal

Velkommen til oss

Velkommen til Otto Treider Private Gymnas. Vi er godkjent privat videregående skole (friskole) innenfor utdanningsprogram for studiespesialisering, og tilbyr til sammen 3 ulike fagpakker/linjer:

- Realfag (Programområde Realfag)
- Økonomi (Programområde Språk, samfunnsfag og økonomi)
- Samfunnsfag og språk (Programområde Språk, samfunnsfag og økonomi)

Otto Treider Private Gymnas er en relativt liten skole med kort avstand mellom elever og lærere. Vi tar på alvor at enhver elev er et unikt individ med behov for personlig oppfølging og oppmerksomhet og skolen har en engasjert og erfaren lærerstab som setter eleven i fokus. Alle elever får personlig oppfølging av kontaktlærer, og får gjennom samtaler drøftet sin egen utvikling på skolen og spørsmål som har med skolen å gjøre. Elevene får også anledning til å evaluere skolen og lærerne, og på den måten bidra til skolens utvikling. Vi legger stor vekt på lærernes faglige og undervisningsmessige kompetanse, og de fleste av skolens lærere er lektorer (mastergrad) innen sine fagområder.

Vi legger også til rette for at de elevene som ønsker det, kan kombinere skolegangen med trening innen håndball, fotball, dans eller basistrening i skoletiden. Idrettstilbudene leveres gjennom skolens samarbeidspartner Otto Treider Idrett og kan kombineres med alle skolens fagpakker. Otto Treider Private Gymnas holder til i moderne og sentrale lokaler i Nedre Vollgate 8 i Oslo sentrum, mellom Stortinget og Akershus Festning med umiddelbar nærhet til tog (Nationaltheateret/Oslo S), T-bane (Stortinget), buss, trikk og båt.

 

Historien om Otto Treider

Otto Treider Private Gymnas er en tradisjonsrik skole med røtter tilbake til 1882. Da skolens grunnlegger, Otto Treider, som ung mann måtte gjøre seg skikket til å overta en stilling som bokholder i et større firma i Kristiania, følte han savnet av en utdannelse for den som ønsket å jobbe innen handel og kontor. Otto Treider gikk grundig til verks og kontaktet blant annet lignende skoler i England, Sverige og Tyskland før han i 1882 etablerte den første handelsskolen i Norge; Otto Treiders Handelsskole. Skolen startet han i sitt hjem i Kongensgate 10. Skolens merkantile tradisjon videreføres gjennom økonomilinjen, som tilbys på Vg2 og Vg3.

Otto

 • Hva sier våre tidligere elever om Otto Treider Private Gymnas?

  ”Jeg valgte Otto Treider Private Gymnas fordi jeg hadde lyst til å kombinere håndball med skole. Jeg hadde tre veldig fine år, hvor jeg hadde dyktige og hyggelige lærere, i tillegg til at jeg skaffet meg mange gode venner. Klassene var sammensveiset og jeg opplevde et veldig godt skolemiljø.

  I dag studerer jeg økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg føler absolutt at Otto Treider Private Gymnas ga meg et godt grunnlag, og flere av studieteknikkene som jeg lærte bruker jeg fortsatt i dag. I tillegg spiller jeg håndball for Bækkelaget i Grundigligaen, så skolen har vært en stor bidragsyter til både studier og håndballkarrieren min”.

  - Kristian Rammel
 • Hva sier våre tidligere elever om Otto Treider Private Gymnas?

  ”Jeg er veldig fornøyd med mine tre år på Otto Treider Private Gymnas. Skolen er liten og alle kjenner alle. Det ga meg trygghet og samholdet var godt. Lærerne var veldig motiverende og dyktige, og viste oss viktigheten av en utdanning og hvilke muligheter som finnes.

  Etter tre år på Otto Treider Private Gymnas tok jeg en Bachelor i Økonomi ved HiOA, og studerer nå en 2-årig Master i Supply Chain Management ved Universitetet i Lund i Sverige”.

  - Linda C. Osmark